Utöver att fotografera har jag fått ett nytt intresse i att laga mat. Det hela började med att jag fick en grill när vi flyttade in i vårt radhus och då började jag engagera mig mer i matlagningen än att bara få en trevlig måltid.
Jag är helt självlärd, och testar mig fram i köket. Jag läser gärna recept och använder mig av dessa men det är extremt sällsynt att jag följer dem till punkt och pricka.
Min matlagning kan ganska enkelt beskrivas som att den går på en höft. Jag tar en klick av det, en nypa av det och en skvätt av det, vilket även kommer avsbegla sig i de recept jag delar med mig av. Ni som tar till er dessa recept och använder er av dem, jag uppmanar er att smaka er fram och att hitta varianter som passar er bäst. Se det som riktlinjer och inte ett facit.

Det finns egentligen, enligt mig, bara två VIKTIGA saker när det gäller matlagning:
1: Det skall vara KUL att laga maten, man skall trivas när man gör det.
2: Målsättningen skall vara att maten skall bli god, men det är helt ok att misslyckas ibland 🙂

Jag går väldigt lite, och bryr mig väldigt lite, om vad som anses ”rätt” eller ”fel” när det kommer till matlagningen. Jag gör det jag tycker känns rätt. (Självklart tänker jag dock på hygien, vilka maträtter som bör vara genomvarma etc).


Hoppas mina recept och mina tankar kan inspirera några till att laga lite god mat och att engagera sig i köket!