När man ätit massor och lite mer av julmat så smakar det alltid väldigt gott med fisk! Har man som idag turen att springa på en fin bit hälleflundra till ett bra pris finns det ju inget att tveka på heller. Frågan är bara hur man gör denna fisk rättvisa. Ett sätt enligt mig är enligt nedan 🙂 Hoppas det skall smaka även er!

2 portioner
Ingredienser
1 bit vit fisk cirka 4-500 gram (Torskrygg, Kolja, Långarygg etc)
1 chalottenlök
1 slurk fiskfond
2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 paket frusen sparris (går såklart bra med färsk eller burk om man föredrar)
1 lagom hög riven västerbottenost.
Salt
Vitpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg fiskbiten i en ugnsfast form, salta och peppra lite lätt
Fräs chalottenlöken i en klick smör i en kastrull (stor nog att rymma all sås)
Häll i vin, grädde mjölk och fiskfond och låt koka upp.
Lägg i sparrisen och låt tina i såsen följt av osten.
Smaka av med salt och peppar till önskad god smak!

Häll all sås över fisken och ställ in i ugnen på 175 grader tills fisken nått, ja ni gissade det, 55° C i mitten. Det tar ungefär 30 minuter.

Servera med kokt potatis, potatismis, pressad potatis eller annan potatis av eget val, gärna liten grönsallad till, samt ta emot sambons beröm under avnjutning. (Iallafall efter att hon fått droppa lite citronsaft över anrättningen)