Grillrökt lax

Ingredienser

En bit lax storlek beroende på hur många man skall servera
En citron
Salt
Citronpeppar
Chiliflakes

Gör så här:
Förbered grillen för indirekt grillning och inte högre temperatur vid locket än cirka 110 grader. (Vid högre temperatur så blir laxen lätt torr)

Lägg laxen på en grillsäker form (jag har en gjutjärnsplatta gjord för grill) och krydda med salt, citronpeppar och lite chiliflakes.
Skär några tunna skivor av citronen och placera ut över laxen.

I en rökform (Går enkelt att göra en egen av aluminiumfolie) lägg en ganska stor hög rökchunks och lägg detta på glöden.
Ställ laxen på grillen, så långt från glöden som möjligt och med den tjocka sidan av fisken mot glöden.

Låt ligga under lock tills en innertemperatur på 55° C (Detta är enligt mig den rätta temperaturen, varmare så blir den torr men den har ändå blivit genomlagad och ändrat koncistens till den mjuka/mjälla som blir när man lagar fisk)

Ta av, servera och njut!
Passar utmärkt med Romsås, kokt potatis och sparris.