Köttfärspaj med västerbottenost

Det finns få saker som jag kan få sådant sug efter som köttfärspaj, det är även få maträtter som kan ge mig sådan glädjekänsla när man äter 🙂
Tyvärr lagar jag det lite för sällan, eller kanske är det just därför…
Här kommer ett recept som jag tycker är grymt gott!

Ingredienser

Pajskal:
1 köpt pajskal

Fyllning:
1 finhackad gul lök
500 g köttfärs
1 paket bacon 140 g
1 finhackad vitlök
1 frp krossade tomater, 400 g
1 msk köttfond
0,5 dl chilisås
2 tsk timjan
salt & nymalen peppar
olja till stekning

Garnering och topping:
150 g riven ost
körsbärstomater
färsk basilika

Gör så här
Idag har jag gjort det lätt för mig och köpt färdig pajdeg. Jag tycker den är helt ok till att göra paj och mycket mindre jobb.

Förgrädda skalet i 10 minuter i 225 grader.
Fräs löken och vitlök i lite olja, tillsätt köttfärsen och bacon låt det fräsa på tills det fått lite färg och är genomstekt.
Häll i krossade tomater, fond, chilisås och timjan. Låt sjuda 10 minuter, krydda med salt och svartpeppar.
Fyll pajskalet med färsblandningen, lägg på ost och halverade körsbärstomater
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter tills den fått fin färg.
Lägg över färsk basilika och servera, det passar utmärkt med en grönsallad till.