Jordnötssås
2 dl Jordnötssmör
1 burk kokosmjkölk
2 klyftor vitlök
1 hackad chilifrukt
Salt

Börja med att krossa, skala och finhacka vitlöken, öppna burken med kokosmjölk och häll tillsammans med vitlöken i en kastrull. Värm upp, men undvik att den kokar. Lägg i jordnötssmöret och rör runt tills det löst upp sig. Krydda med hackad chilie och salt.

Friterad kyckling
700 gram kycklinglårfilé

Panering 1
3 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Paprikapulver
Chilipulver
Vitlökspulver
Lökpulver
Salt

Panering 2
2,5 dl filmjölk
1 ägg

Blanda ihop ingredienserna till Panering 1 i på en tallrik.
Blanda ihop filmjölken och ägget i en liten skål.
Skär kycklingfilen i mindre bitar, jag tycker lagom storlek är 2-3 munsbitar per bit kyckling. Vänd kycklingbitarna i panering 1, doppa dem sen i panering 2 och tillbaka att vända dem i panering 1 så deglagret blir relativt tjockt. Hetta upp oljan i fritösen till 180 grader. Lägg i kycklingbitarna i oljan med gallret sänkt, annars är det väldigt lätt att bitarna fastnar i gallret. När man friterar är det bra att inte ha allt för mycket mat i åt gången, jag delade upp det så jag friterade i 3 omgångar. Fritera bitarna i 3 minuter och lyft sen upp dem och lägg på en tallrik för att vila sig i form. Passa gärna på att fritera de andra omgångarna under tiden. När alla bitar friterats en gång så fritera en gång till i tre minuter tills de har en härlig gyllene färg och kycklingen är genomlagad.

Servera med jasminris och en sallad, gärna med en lite syrlig dressing till!